Samen op weg – Rome en Reformatie

Op zondag 17 september wordt in een bijzondere Taizéviering herdacht dat 500 jaar geleden Maarten Luther met zijn 95 stellingen de Reformatie inleidde.

Plaats van de Taizéviering :

Grote Kerk , Kerkstraat 20 , 5211 KG ’s-Hertogenbosch.

Aanvang : 16.00 uur . De kerk is open vanaf 15.30 uur.

Medewerking verlenen musici- en koorleden van de Taizé-werkgroepen van ’s-Hertogenbosch , Helvoirt , Hilvarenbeek en Eindhoven.

De invloed van de Reformatie is immens geweest op het politieke en culture leven van West-Europa en Noord-Amerika en betekende de overgang van de Middeleeuwen naar een nieuw tijdperk.

Broeder Alois, abt van de communiteit van Taizé, roept naar aanleiding van de 500-ste verjaardag van de Reformatie de kerkleiders op om samen op weg te gaan. Een kans om aan eenheid te werken, die verder gaat dan de wederzijdse hartelijkheid.

In elke provincie komt tijdens dit jaar een ander thema aan bod. Voor de provincie Noord-Brabant is gekozen voor het thema Rome en Reformatie.

Contactadres:

Voor verdere informatie  van het persbericht kunt u contact opnemen met Jan Aantjes , tel.nr. 06-41489964 , emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een andere informatiebron is onze website www.taizeindenbosch.nl