LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Festival OrgelStorm in de Grote Kerk Breda

Van 23 tot 30 september a.s. vindt in Breda het eerste internationale festival OrgelStorm plaats, een nieuw festival rond het orgel in de Grote Kerk Breda.

Met een programmering van vijf bijzondere concerten richt het festival zich op de traditionele orgelliefhebber en op nieuw publiek. De magie van het orgel komt ruim aan bod in de verschillende concerten van het festival OrgelStorm:

Zaterdag 23 september        

Openingsconcert Le Bouquet. Muziek van de Bredase componist

Daan Manneke, Sweelinck, Bach en Andriessen, gespeeld door zeven jonge organisten en   een vocaal ensemble o.lv. Aart Bergwerff, organist van de Grote kerk.

Maandag 25 september

Play it cool ! Kerstin Wolf en Joost de Nooijer spelen de sterren van de hemel in composities van Wammes, Cor Kee, Bijster Matter en Bonset. 'Dutch design' in optima forma !

Woensdag 27 september     

Bach-concert en improvisaties door organist Sietze de Vries.

Donderdag 28 september    

Ligconcert Canto Ostinato van Simeon Ten Holt, in een uitvoering  voor drie vleugels en het orgel van de Grote Kerk door de pianisten Jeroen van Veen, Sandra van Veen,  Mike del Ferro en organist Aart Bergwerff.

Zaterdag 30    september     

Slotconcert door de Duitse ster-organist Christian Schmitt met virtuoze orgelmuziek uit Duitsland en Frankrijk, onder de titel Le Match D-F.

Aanvang van alle concerten 20.00u, toegang € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 aan de kassa.

Een passe-partout voor vijf concerten kost € 35,-.Gedetaileerde informatie over de concerten, programma's en voorverkoop op www.artunorganized.nl

Het festival OrgelStorm wordt georganiseerd door stichting Art UnOrganized, de nieuwe stichting voor orgelcultuur in Breda.

a5FlyerAchter

Inloggen