LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Futureland

 

Wijs of dwaas proef……

Als afsluiting van het gezamenlijk activiteitenprogramma van de Protestantse gemeente Breda en de Augustinusparochie is er op zaterdag 23 juni een excursie naar de Maasvlakte in Rotterdam en de Sint Catharina kerk in Brielle.

In vier bijeenkomsten is het thema:

"verrassend groen aan" de orde geweest. Verrassend groen staat tijdens de excursie op makro niveau in onze belangstelling. De dag begint met een kort morgengebed om 9:00 uur in de Markuskerk.

Om 9:30 uur vertrekken we richting Rotterdam. Om 11:00 uur drinken we koffie in Futureland.

Om 11:30 uur is er een presentatie duurzaamheid over Maas-vlakte twee. Om 12:30 uur gaan we met de FutureLand Ex-press voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuwe havens, de modernste terminals, offshore activiteiten en dus een haven vol in bedrijf. Een bijzonder havengebied, dat het verdient van dichtbij gezien te worden. Met onze eigen bus kan dat. Tijdens de rondrit worden we geïnformeerd door een voorlichter over alle ontwikkelingen in de haven ook over de bescherming van het milieu. Tijdens de rit komen we ook bij de slufter het zuid westelijk deel de grootschalige opslagplaats voor vervuild slib dat aangevoerd wordt vanuit de Rijn het havenbedrijf moet de vaarwegen en havens voortdurend op diepte houden. We verlaten dit deel van de Maasvlakte. Om 13:45 uur schepen we ons in op de Futureland ferry voor een rondvaart. Om 15:00 uur rijden we richting Brielle. Al van verre zien we de Sint Catharij-nekerk. De kerk was in opzet het grootste kerkgebouw van Holland, maar is nooit voltooid. De bouw begon in 1417. In 1456 was er een grote brand en in 1482 raakte het geld op en werd de bouw gestaakt. Alleen het driebeukige schip van de kruisbasiliek en de ingebouwde toren waren toen voltooid. Het kerkgebouw vertegenwoordigt de Brabantse gotiek. Het werk werd mogelijk uitgevoerd naar ontwerp van Everaert Spoorwater. In 1572 werden de beelden en altaren door de watergeuzen geroofd of vernield. In het kader van de Refor-matie werd de kerk de katholieke parochie ontnomen en be-schikbaar gesteld voor de protestantse eredienst. In Brielle hebben we de tijd om het stadje te verkennen en zelf een gelegenheid te zoeken om te lunchen. Om 16:00 uur kunnen we de Sint

-Catharijnenkerk bezoeken. Om 17:00 uur vertrek naar Breda 18:15 uur aankomst bij de Markuskerk.

De kosten voor deze dag zijn € 20.00

Aanmelden via een mail aan Dhr. Henri van Wijngaarden of telefonisch

Aanmelden voor deze dag vanaf zondag 27 mei

Dhr. H. van Wijngaarden:

Tel: 0161 433260 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie Markuskerk Hooghout 96 Breda

Inloggen