LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Dreef 5,

4813 ED Breda,

076-521 05 45

Predikant: Ds. Saskia van Meggelen

Koster Dhr.H. van Wijk (076-8871215)

 

Kindernevendienst voor de kinderen van 4 tot 12 jaar door Chiara de Kroon, Nathalie van de Corput en Tamara Frankfoorder. Uitzonderingen daargelaten is er op de 1e en de 3e zondag van de maand zowel opvang voor de kleintjes als kindernevendienst.

De kinderen van de kindernevendienst beginnen in de kerk, gaan na een minuut of tien naar hun eigen ruimte en komen vlak voor de zegen aan het einde van de dienst weer terug in de kerk. In de eigen ruimte wordt een verhaal voorgelezen en besproken (meestal uit Kind op Zondag) en aan de hand van dit verhaal wordt er gekleurd, geknutseld of een spelletje gedaan. Enkele malen per jaar is er een Dienst voor Groot en Klein met daarin ruime aandacht voor de kinderen.

Er is opvang voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar door Andreea van Peer, Leonie van der Linden en ouders.

Om de allerkleinsten te verzorgen en bezig te houden is voldoende en goed materiaal aanwezig.

Aan het begin van het seizoen wordt er een datarooster opgesteld dat op aanvraag verkrijgbaar is. Voor meer informatie en het datarooster kunt u een mail sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geboren

De afgelopen tijd zijn er twee baby’s geboren. Mark en Daniëlle Houtzager-Ritsema, Argusvlinder 40, kregen een zoon, Jesse, een broertje voor Hidde. En Judith en Jeroen Claessens-van der Hoeven, Blauwtjes 70, ontvingen een dochter, Hannah Helena, een zusje voor Lucas. Beide gezinnen veel geluk!

Op weg naar Pasen

De Veertig Dagentijd is ingegaan, de Paarse tijd. Terwijl het buiten langzaamaan lente wordt, hebben we nog kou en moeite te verduren. Maar onstuitbaar ontvouwt zich het nieuwe leven. Dat het voor ons allen een inspirerende tijd mag zijn.

Palmpasen, 9 april, vieren we samen met de Markuskerk aan het Hooghout. Op Witte Donderdag vieren we de maaltijd van de Heer in de kring. Ons wordt als vrienden van de Heer het brood aangereikt – zo lief had Ik jou. Voor deze dienst wil ik een zanggroepje samenstellen. Op Goede Vrijdag gedenken we de kruisdood van onze Heer en klinkt de klacht: "Mijn volk, wat heb Ik je gedaan?" Stille Zaterdag is opnieuw een gemeenschappelijke viering met de Markuskerk, maar dan in de Johanneskerk. We beginnen buiten bij het vuur en als onze kaarsen ontstoken zijn lezen we ons door het donker heen naar de nieuwe morgen. Ook gedenken we onze doop, een ieder heeft de gelegenheid om dat persoonlijk te doen.

In memoriam

Hendrika Aafje Meijer-van Ommen

Op 16 februari overleed Hennie Meijer-van Ommen in de leeftijd van 94 jaar. Wie in Elisabeth komt, moet haar regelmatig gezien hebben. Dikwijls liep ze beneden bij het restaurant rond. Nieuwsgierig, regelend wat ze regelen kon. Betrokken. Hennie werd geboren in Amsterdam, na het vroege overlijden van haar moeder hertrouwde haar vader en kregen zij en haar broer halfbroers en zussen, over wie Hennie zich ontfermde. In Amsterdam zat ze onder het gehoor van de illustere ds. Buskes. Zelf deed ze belijdenis bij ds. E.L. Smelik die ook enkele liedboekliederen op zijn naam heeft. O.a. Lied 90a. ‘O God die droeg ons voorgeslacht’. We beluisterden het tijdens de crematieplechtigheid op 24 februari. De tijd draagt alle mensen voort, maar God is ons eeuwig Tehuis. In oktober vorig jaar brak ze haar heup en toen wilde ze eigenlijk niet meer leven. Toen was het haar niet gegund heen te gaan, nu was het einde van haar tijden daar. Ze kon in vrede gaan slapen om veilig te wonen in Gods huis. Tijdens het afscheid spraken haar zoon Chris en haar broer. We lazen woorden uit Johannes 14: ‘In het huis van mijn Vader zijn vele woningen en Ik maak er een plek voor je vrij’, zegt Jezus. Wat is het goed voor nu en later een adres te hebben. We wensen Chris, Elly, Jolanda en Judith en de verdere familie van Hennie Meijer van harte sterkte.

ds. Saskia van Meggelen

 

 
 
 
 
 
  Pastoraat en werktijden

Een groot deel van mijn werk bestaat uit bezoekwerk. Ik geniet van de ontmoetin-gen met gemeenteleden. En dat is hope-lijk wederzijds. Ik ben niet vanzelf op de hoogte van uw omstandigheden. Ik krijg veel door, maar niet alles. Soms zijn ge-meenteleden terughoudend om zorg te vragen. Dat hoeft niet. Graag hoor ik van u, van jou, wanneer er bijzondere om-standigheden zijn. Dat kunnen moeilijke, maar evengoed vreugdevolle omstandig-heden zijn. Bel of mail gerust, ik kom graag langs. Ik geef nogmaals mijn werk-tijden door: maandag, dinsdag, woens-dagavond (als dat nodig is), donderdag.

ds. Saskia van Meggelen

Rondom de Johanneskerk

Impressie doopdienst Johannes 2 februari 2014

 

IMG_2293_640x427_640x427    IMG_2305_640x427   IMG_2311_640x427

IMG_2331_640x427  IMG_2319_427x640 IMG_2324_640x427  IMG_2341_427x640   

IMG_2303_427x640  IMG_2365_640x427  IMG_2352_427x640

Mei_2013_Dienst_Jong_en_Oud_Johanneskerk_026

 Dienst voor Jong & Oud in de Johanneskerk

 

Mei_2013_Dienst_Jong_en_Oud_Johanneskerk_019    Mei_2013_Dienst_Jong_en_Oud_Johanneskerk_027

Op 1e Pinksterdag hielden we een Dienst voor Jong & Oud in de Johanneskerk. Het ging over 'De ark van Noach'.

Inloggen