LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

alt

Van harte welkom op de site van de Protestante Gemeente Breda

 

Grote_Kerk

Wie Breda binnenrijdt, is ongetwijfeld telkens weer onder de indruk van de Grote Kerk. Onze Grote Kerk, die al vele eeuwen symbool is voor het protestantse gemeenteleven in Breda. In de zomermaanden en op kerkelijke hoogtijdagen komen we als gehele Protestantse Gemeente te Breda bij elkaar in deze prachtige kerk.

Lukaskerk klein

 

 

 

 

In het dagelijks leven kent De Protestantse Gemeente Breda 2 wijkgemeentes, te weten "NoorderBeemden" met de kernen Haagse Beemden en Breda-Noord rondom de Lukaskerk, Johanneskerk

 

 

én "Breda Midden/Zuid" met als kernen Breda-West rond de Johanneskerk en Breda-Oost rond de Markuskerk.

Markuskerk klein

 

 

 

 

 

 

 

 

De Protestantse Gemeente te Breda is een actieve gemeente die zich uitgesproken heeft om bij alles wat we doen de blik op de toekomst te richten: wij willen werken aan een gemeenschap die ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog inspirerend en bemoedigend zal zijn, een gemeente die zichtbaar is in de stad en actief wil bijdragen aan de zorg voor onze medemens. Al klikkend op deze site willen we u laten zien op welke wijze wij vorm geven aan onze ambitie om een moderne en betrokken gemeente te zijn. Op welke wijze wij ons geloof vieren en inhoud geven aan het gemeente zijn. We hopen dat u via deze site de weg naar ons (of naar elkaar) en ons kerkenwerk makkelijker zult kunt vinden.

Wij willen u graag in een van onze vieringen of bij een van de activiteiten begroeten.

Olda Bode-Nuis, voorzitter Algemene Kerkenraad.

Voor informatie over de Protestantse Gemeente Breda mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen