LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer
Hooghout 96
4817 ED  Breda
076-514 00 80
 
De zondagse vieringen beginnen om 10.00 uur.
Er is elke zondag kindernevendienst en opvang voor de allerkleinsten.
 
Predikant Ds.Ton van Prooijen (076-54 23 334)
Koster: vrijwilligers
Voor het gebruik van de kerk en de zalen kunt een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Preken van ds. Ton van Prooijen: klik op link https://tonvanprooijen.wordpress.com/

 

Aanvraag en coördinatie bezoek predikant:

Voor Zuid , Bavel , Ulvenhout : Mevr . Ank v. Dooren , tel 0161-432190
Voor Oost en Teteringen :        Mevr. Nel Vrijheid ,       tel. 076-5872622

 

Markuscantorij:

De Markuscantorij repeteert elke maandagavond  van 20.00 tot 22.00 uur o.l.v. Ilse Jordan in de Markuskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij Loes Winsemius, tel. 076-5655595.

cantorij_001_800x600

Vastenviering in de Markuskerk
Dit jaar wordt de Vastenviering gehouden op dinsdag 4 april voorafgaande aan de Stille week. Eerst drinken we koffie of thee met elkaar in de kerkzaal. Daarna begint in de Voorhof, rond een grote tafel, de vastenviering.
We nodigen u allen van harte uit voor deze bijeenkomst in de Markuskerk. Iedereen is welkom, dus ook leden van de Johanneskerk, de Lucaskerk, de Lutherse kerk en andere belangstellenden. Neem gerust een vriend(in), een buurman/-vrouw of familielid mee.
Vanaf 11:00 uur bent u van harte welkom.
Om 11:30 uur wordt de klok geluid als oproep voor de Vastenviering in de Voorhof. Ds. Ton van Prooijen zal deze samen met een aantal gemeenteleden verzorgen.
Om te zorgen dat er voldoende plaatsen zijn, verzoeken we u om tijdig door te geven of u wilt komen en met hoeveel personen. Als u vervoer nodig heeft dan kunt u dat bij aanmelden doorgeven.
Het inschrijfformulier ligt klaar in de Voorhof van de Markuskerk. Ook kunt u zich opgeven bij Miny Smaling 06-51336142 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Aletta Vlaardingerbroek 06-17116734 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij hopen op een goede opkomst!
Ton van Prooijen, Rob Snijders,
Gijs van Mourik, Miny Smaling en Aletta Vlaardingerbroek

Impressie Kerstviering Markuskerk 2016

Kerst MK 16 2  Kerst MK 16 3  Kerst MK 16 1

Kerst MK16 7 Kerst MK16 6 Kerst MK 16 5  Kerst MK 16 4

Weerbericht 1
 
Het Weerbericht in de Markuskerk
 
Weerbericht 3
 
 
Rondom de Markuskerk

Nieuwslezers zijn befaamd om hun bruggetjes naar het weerbericht. Wij hebben in de zondagen voor Pasen onze eigen weermannen: de jongens van de 10+ club. Met hun speciale weerberichten maken zij telkens een bruggetje naar het Bijbelverhaal van die zondag. Die Bijbelverhalen voeren ons stap voor stap naar Pasen.

Op

zondag 2 april is het koor Cantara weer bij ons te gast, onder leiding van pianiste Rikie Bansberg (over bruggen gesproken: Cantara is een Arabische meisjesnaam en betekent ‘kleine brug’ – en heeft dus niets te maken met cantare, zingen). Met het koor zingen we, net als voorgaande keren, veel liederen van Huub Oosterhuis. Het thema van de dienst sluit aan bij de gespreksavond eerder die week (woensdag 29 maart). We gaan ons verdiepen in de ‘groene encycliek’ van paus Franciscus, Laudato si, waarin hij spreekt over de zorg voor de aarde als ‘ons gemeenschappelijk huis’. Inleider die avond is bioloog en theoloog Frans Verkleij, die we natuurlijk vooral kennen als pastor van de Augustinusparochie (vorig jaar ging hij met pensioen).

Palmpasen

(9 april) vieren we - met klein en groot! – samen met de Johanneskerk, in ons kerkgebouw. Ook de dienst van Stille Zaterdag is gezamenlijk, maar dan in de Johanneskerk. In de dienst van Witte Donderdag vieren we, zoals gebruikelijk, avondmaal. We doen dat deze keer in een kring voorin de kerk. De cantorij zal zingen op Goede Vrijdag – en natuurlijk met Pasen!

Meer over de dienst van Pasen in het volgende nummer van S’amen dat hopelijk nog op tijd bij u in de bus valt.

ds. Ton van Prooijen

 
 
Pastoraal wijkteam Zuid
 
Behalve over het bezoeken van gemeenteleden door predikant en leden van het pastoraal wijkteam werd onder andere gesproken over de nieuwe organisatievorm van de Protestantse Gemeente Breda, de erediensten in de Markuskerk en de komende actie Kerkbalans, waaraan de teamleden deelnemen. Ten aanzien van de eredienst is gesproken over de opstelling van de stoelen. Dit wordt meegenomen in de vergadering van de wijkraad/sectieteam. Ds. Ton van Prooijen heeft 4 concept liturgieën uitgewerkt bestemd voor gast-voorgangers, welke straks ook terug te vinden zijn in de Liedboeken in de kerk. De opzet van de Vastenmaaltijd is besproken, waarover meer in een apart bericht in S’amen. De volgende vergadering is op dinsdag 26 september om 14:00 uur.
Harold D. Wessels

 

De verzamelaar in de vitrinekast.                                                    Een uit de hand gelopen hobby is deze verzameling. Al op de middelbare school was ik gefascineerd door olifanten.  Van vakanties nam ik olifantenbeeldjes mee en zo begon een verzameling van klein tot heel groot, van allerlei materialen en evenzovele kleuren en structuren. Het resultaat hiervan kunt U in onze vitrine zien. De mooiste olifant vind ik nog altijd de porseleinen olifant die op de bovenste glasplaat in het midden staat. Geniet ervan.      Lian Bosker-Roelands

 
20 januari t/m 20 maart
Expositie in de Voorhof
Mijn passie is kunst en daarom heb ik in de loop van de tijd allerlei kunstvormen beoefend, zoals: boetseren, wandkleden maken, ruimtelijke objecten enz. Maar al lange tijd is het schilderen geworden.
Begonnen met lessen bij de Beeldenaar en daarna bij de Nieuwe Veste, ben ik sinds 2000 lid van de VBK (Vrijetijd Beeldende Kunstenaars) te Breda.
Hoofdzakelijk maak ik abstracte schilderijen, soms naar aanleiding van gebeurtenissen of ervaringen, maar meestal heel impulsief.
Veel exposeren doe ik niet, wel samen met de leden van de VBK en een enkele keer buiten Breda, zoals samen met mijn zeefdrukkende zwager in Oegstgeest.
Daarom vind ik het fijn dat werken van mij nu in de Markuskerk hangen.
Nel Derks-Beelen,
076-5146129
 
 
De Koffieochtend
Loop binnen voor een kopje koffie, van 10:30 tot 12:00 uur.
‘De Koffieochtend’ is er op elke eerste dinsdag van de maand. Ds. Ton van Prooijen drinkt meestal ook een kopje koffie mee; wil je even met hem praten, dat kan dan.
De volgende ‘Koffieochtend’ is op  4 april zie boven vasten viering en dan op 2 mei.
Info: Miny Smaling, Aletta Vlaardingerbroek,
Gijs van Mourik of Rob Snijders.
 
 
Enquête Markuskerk
Gemeenteleden van de Markuskerk in de leeftijdsgroep 65 t/m 79 jaar kunnen in de maanden februari en maart een gemeentelid aan de deur verwachten om enkele vragen te stellen. De vragen gaan over uw verwachtingen en de toekomst van de Markuskerk.
Vooraf krijgt u een brief om eventueel een afspraak te maken.
Info: Rob Snijders

Inloggen