Home Jong-volwassenen

Hoofd Menu

25122009(008).jpg

InloggenPrint E-mail

 

 

Welkom op deze pagina voor jong volwassenen!

Op deze pagina vind je informatie over activiteiten van de protestantse gemeente Breda van en met jong volwassenen.  Als je wilt reageren, klik dan Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met Victor Witter (tel 076-5600804) 

 

 

 

 
logoTienerkerk

De Tienerkerk (voor jongeren vanaf 12 jaar uit de wijkgemeente Breda   Midden-Zuid en uit Breda-Ginneken) is in principe op de eerste zondag van de maand en bij toerbeurt in de Markuskerk, de Laurentiuskerk in Ginneken en de Johanneskerk. De aanvang is om 10 uur en na een gezamenlijk begin met de andere kerkgangers gaan de tieners naar hun eigen ruimte. Daar praten we over vragen van vandaag waarvoor we met elkaar naar onze eigen antwoorden zoeken.


Meer informatie bij:

Pieter van Veldhuijsen Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Maaike Peeneman Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kijk ook eens op facebook.com/tienerkerkpknbreda en www.

 

 

 

 

Dat feest zou ik ook willen vieren: de bedevaart naar Mekka bedevaart_mekka

 

Elke moslim moet minstens één keer in zijn leven proberen deze bedevaart te maken. Het einddoel is de Grote Moskee die rond het heiligste heiligdom van de islam is gebouwd, de Heilige Ka'bah (Arabisch voor 'huis van Allah'). Dit is een kubusvormig gebouw dat volgens de gelovigen aan het begin van de tijd door Adam, de eerste mens, is gebouwd voor de aanbidding van Allah. Op deze plek predikte Mohammed voor het eerst zijn leer en maakte hij bekeerlingen onder heidense stammen die daar kwamen bidden. Als onderdeel van de bedevaart (de hadj) lopen moslims zeven keer rond de Ka'aba.

 

 

De verjaardag van een inspirerend persoon:

4 oktober, naamdag van de H. Franciscus 

Franciscus

Franciscus werd in 1182 geboren in Assisi, een plaatsje in de Italiaanse landstreek Umbrië, als zoon van de rijke lakenkoopman. De jongen kreeg de opvoeding die bij zijn status paste. Het maakte hem tot een zelfverzekerde jongeman, vriendelijk in de omgang, vrolijk, in alle takken van sport de beste, gezien bij de meisjes en vrijgevig met geld. Hij droomde ervan ridder te worden. Maar in een oorlog raakte hij gevangen en werd ziek. Zijn vrienden bleven weg. Heel snel was men hem vergeten. Het werd hem duidelijk dat hij beter kon vertrouwen op God dan op mensen.

Stemmen zeiden hem de kerk weer op te bouwen. Hij meende dat het ging om een vervallen kerkje in de omgeving van Assisi, de San Damiano. Dat knapte hij op met het geld dat hij verdiende door in de kelder opgeslagen stoffen van zijn vader te verkopen. Deze had hem daar geen toestemming voor gegeven en sleepte hem voor de rechter. Fransiscus nam zijn intrek in een klooster. Daar leidde hij het leven van een kluizenaar. Hij kreeg de bijnaam 'Il Poverello' ('armoedzaaiertje') en bedelde zijn voedsel bij elkaar. Wat hij nog bezat gaf hij weg aan armen en zwervers. Na twee jaar begon hij in de omtrek te preken. Zijn boodschap was liefde: liefde voor de Schepper, voor mens, dier en plant. Hij noemde alle schepselen zijn broeders en zusters. Al heel spoedig sloten zich wat volgelingen bij hem aan en ontstond de kloosterorde van de 'Minderbroeders' (Fratres Minores). In korte tijd breidden zij zich uit over heel Italië, Spanje en Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2013 Protestantse Gemeente Breda
 
Vergroot letter grootte optie 3 Reset letter grootte optie 3 Verklein letter grootte optie 3
Banner
Banner
Banner

Aantal bezoekers