Home Jong-volwassenen
Print E-mail

 

 

Welkom op deze pagina voor jong volwassenen!

Op deze pagina vind je informatie over activiteiten van de protestantse gemeente Breda van en met jong volwassenen.  Als je wilt reageren, klik dan Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met Victor Witter (tel 076-5600804) of ga naar de site van Noorderlicht www.noorderlichtbreda.nl 

Zin_van_het_leven

 

Jongerenreis naar Israel en Palestina 2014

 Deze zomer organiseert Togetthere, het internationaal jongerenprogramma van Kerk in Actie, een boeiende reis voor jongeren naar Israël en Palestina. Op de link vindt je een flyer over deze reis  vertrek 1 augustus http://www.togetthere.nl/site/doc.phtml?p=holyswitch-reis2014   

 

17-26 oktober, organiseert Kerk in Actie een reis naar Israel Palestina voor jongeren tussen 25 en 40 jaar, die graag tijd nemen om mensen daar te ontmoeten. Prijs€ 1.000,=. Aanmelden: voòr 1 september

http://www.kerkinactie.nl/kom-in-actie/ga-mee-op-reis

 

Kerk en Wereld Jongerenprijs

 Eind dit jaar zal voor de derde keer de Kerk en Wereld Jongerenprijs worden uitgereikt, een van de weinige jonge-renprijzen in kerkelijk en religieus Nederland. Nieuw dit jaar is dat er twee prijzen zijn van elk €5.000. De ene prijs is voor het beste reeds georganiseerde reli-jongerenproject in 2012 of 2013 en de andere prijs is voor het beste idee voor een nog te realiseren reli-jongerenproject in 2014.

De uitreiking zal plaatsvinden op 7 november tijdens een bijeenkomst in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Projecten en ideeën voor beide prijzen kunnen tot en met 14 september worden aangemeld via de website www.jongerenprijs.nl. Daar is ook het reglement te vinden. Zowel de projecten als ideeën moeten een link hebben met de thema's van Kerk en Wereld, zoals duurzaamheid, brug-gen slaan en levensbeschouwelijke ontmoeting.

Vanaf 23 september tot en met 31 oktober kan er via de website op alle goedgekeurde projecten en ideeën worden gestemd. De vijf beste projecten en vijf beste ideeën gaan door naar de finale op 7 november.

 

Alpha:

www.alphabreda.nl

is een enthousiaste christelijke studenten vereniging. Het is een kleine, maar gezellige vereniging, waar iedereen elkaar kent. Avonden bestaan uit gezamenlijke gezelligheid. Daarmee vormt het zich tot een perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen.

Bijeenkomsten

Op de dinsdagavond komen wij wekelijks bij elkaar. De avonden beginnen we om half zeven met een gezamenlijke maaltijd. Daarna vindt er een bijbelstudie plaats en wordt er samen gebeden en gezongen. Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar nog wat te drinken en na te praten. Eens in de maand vindt er een gezelligheidsactiviteit plaats op dinsdag.

Activiteiten

Naast elke dinsdag avond zijn er nog veel meer leuke activiteiten zoals:

gezellige avonden

avonden met sprekers

bowlen, schaatsen en andere activiteiten buiten de deur

kerst-eindejaarsmaaltijd

jaarlijkse verenigingsweekend

Mail voor info of vragen naar: secretaris(at)alphabreda.nl

 

Link naar Facebook van  Danielle van Drongelen

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004431871022

 

 
logoTienerkerk

De Tienerkerk (voor jongeren vanaf 12 jaar uit de wijkgemeente Breda   Midden-Zuid en uit Breda-Ginneken) is in principe op de eerste zondag van de maand en bij toerbeurt in de Markuskerk, de Laurentiuskerk in Ginneken en de Johanneskerk. De aanvang is om 10 uur en na een gezamenlijk begin met de andere kerkgangers gaan de tieners naar hun eigen ruimte. Daar praten we over vragen van vandaag waarvoor we met elkaar naar onze eigen antwoorden zoeken.


Meer informatie bij:

Pieter van Veldhuijsen Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Maaike Peeneman Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kijk ook eens op facebook.com/tienerkerkpknbreda en www.

 

 

Pelgrimage of Trust

Elk jaar vind een ontmoeting plaats van europese jongeren, Taize_Rotterdam_2010georganiseerd door de broeders van Taizé. Afgelopen jaar is van 27 december t/m 1 januari  2011 in Rotterdam de 'Pelgrimage of Trust' gehouden. Zo'n 25.000 jongeren uit Europa hebben het bijgewoond. Elke dag waren er workshops over spiritualiteit en maatschappij en vieringen. Taizé vieringen waarin bezinning en stilte centraal staan. Zo'n 80 jongeren logeerden in Breda bij gastgezinnen. Onder hen een aantal jongeren uit Arad (Roemenie); een aantal jaren terug waren jongeren uit onze kerk te gast bij hen. Ook enkele Bredase jongeren woonden Taizé in Rotterdam bij. De deelnemers zijn een fantastische ervaring rijker. Eind dit jaar zal de volgende ontmoeting plaats vinden in Berlijn. Op deze website zal je, zodra er meer duidelijk is over de organisatie ervan, kunnen vinden hoe je je aan kan melden.

Kijk voor meer informatie ook op www.taize.fr/nl

 

De kalender

 

Dat feest zou ik ook willen vieren: de bedevaart naar Mekka bedevaart_mekka

 

Elke moslim moet minstens één keer in zijn leven proberen deze bedevaart te maken. Het einddoel is de Grote Moskee die rond het heiligste heiligdom van de islam is gebouwd, de Heilige Ka'bah (Arabisch voor 'huis van Allah'). Dit is een kubusvormig gebouw dat volgens de gelovigen aan het begin van de tijd door Adam, de eerste mens, is gebouwd voor de aanbidding van Allah. Op deze plek predikte Mohammed voor het eerst zijn leer en maakte hij bekeerlingen onder heidense stammen die daar kwamen bidden. Als onderdeel van de bedevaart (de hadj) lopen moslims zeven keer rond de Ka'aba.

 

 

De verjaardag van een inspirerend persoon:

4 oktober, naamdag van de H. Franciscus 

Franciscus

Franciscus werd in 1182 geboren in Assisi, een plaatsje in de Italiaanse landstreek Umbrië, als zoon van de rijke lakenkoopman. De jongen kreeg de opvoeding die bij zijn status paste. Het maakte hem tot een zelfverzekerde jongeman, vriendelijk in de omgang, vrolijk, in alle takken van sport de beste, gezien bij de meisjes en vrijgevig met geld. Hij droomde ervan ridder te worden. Maar in een oorlog raakte hij gevangen en werd ziek. Zijn vrienden bleven weg. Heel snel was men hem vergeten. Het werd hem duidelijk dat hij beter kon vertrouwen op God dan op mensen.

Stemmen zeiden hem de kerk weer op te bouwen. Hij meende dat het ging om een vervallen kerkje in de omgeving van Assisi, de San Damiano. Dat knapte hij op met het geld dat hij verdiende door in de kelder opgeslagen stoffen van zijn vader te verkopen. Deze had hem daar geen toestemming voor gegeven en sleepte hem voor de rechter. Fransiscus nam zijn intrek in een klooster. Daar leidde hij het leven van een kluizenaar. Hij kreeg de bijnaam 'Il Poverello' ('armoedzaaiertje') en bedelde zijn voedsel bij elkaar. Wat hij nog bezat gaf hij weg aan armen en zwervers. Na twee jaar begon hij in de omtrek te preken. Zijn boodschap was liefde: liefde voor de Schepper, voor mens, dier en plant. Hij noemde alle schepselen zijn broeders en zusters. Al heel spoedig sloten zich wat volgelingen bij hem aan en ontstond de kloosterorde van de 'Minderbroeders' (Fratres Minores). In korte tijd breidden zij zich uit over heel Italië, Spanje en Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2013 Protestantse Gemeente Breda
 
Vergroot letter grootte optie 3 Reset letter grootte optie 3 Verklein letter grootte optie 3
Banner
Banner
Banner

Aantal bezoekers