LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Periodieke gift

schenkingscalculator

Overweegt u de Protestantse Gemeente te Breda (PGB) enkele jaren achter elkaar te steunen? Dan is een periodieke gift fiscaal aantrekkelijker dan een of meer ‘gewone’ giften. Periodieke giften zijn namelijk volledig aftrekbaar. ‘Gewone’ giften daarentegen zijn slechts aftrekbaar wanneer ze meer dan 1% van uw belastbaar inkomen bedragen.

 

Met een periodieke gift draagt u bij aan de continuïteit van het werk van de PGB. Bovendien maakt de bijdrage van de fiscus het mogelijk om meer te geven zonder dat het u meer kost.

De voorwaarden voor fiscale aftrek zijn:

  • De gift moet worden vastgelegd in een onderhandse overeenkomst of een notariële akte.
  • U verplicht zich om minstens vijf jaar achter elkaar jaarlijks een vast bedrag te schenken.

Periodieke gift aan de PGB?

 Modelovereenkomst periodiekegift PGB 

Vul dan bovenstaande OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT digitaal in en stuur deze per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een lid van het College van Kerkrentmeesters neemt dan contact met u op voor verdere afwikkeling.

U kunt hem ook (in 2-voud) uitprinten, invullen en afgeven aan één van de kerkrentmeesters voor verdere afwikkeling of opsturen naar:

Protestantse gemeente te Breda

t.a.v. college van kerkrentmeesters

Antwoordnummer 10253

4800 VB Breda.

 

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor fiscale vragen over giften kunt u ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 0543 (gratis) of kijken op www.belastingdienst.nl.

Inloggen